27 de març 2007

Faemino y Cansado - Acueducto de Segovia

Com que hem de començar el tema d'Hispània Romana, us passo un vídeo perquè vegeu el gran nivell que van adquirir els constructors romans. Més val que ens ho prenguem amb humor!

Alfabet grec i Panteó dels déus per al CV Mitologia

Quan acabem de veure la pel·lícula d'Hèracles, començarem a fer els exercicis del dossier que us vaig donar, per facilitar-vos la feina us passo un alfabet grec i un quadre amb el nom de tots els déus, perquè aquest treball que us imposo no sigui tan dur. No us queixeu, que Hèracles en va haver de realitzar dotze! Quan hagueu realitzat el treball, podreu descansar amb aquest joc.

Harry Potter sap llatí!


Per als alumnes que us agradi el Harry Potter, com el David, us passo l'enllaç d'una pàgina que tradueix tots els seus trucs, la llàstima és que està en francès, però segur que ho entendreu, si no m'ho podeu consultar a mi o als vostres companys de CV de Francès! ( Per accedir-hi, clica damunt de "trucs").

Esquemes gramaticals per a 2on de Bat!

Us deixo uns esquemes amb totes les conjuncions subordinants, més que res per que ho tingueu per sel·lectivitat, que ja s'acosta...uff, tempus fugit! O per si no us ha quedat prou clar!

Llatinismes


Per tal de fer més fàcil l'estudi dels llatinismes que entren a la Selectivitat 2008, podeu consultar la llista realitzada per Sebastià Giralt i, si ho necessiteu, cliqueu aquí i podreu practicar amb el web d'Imma Fígols!

23 de març 2007

Grecs i romans irrompen a les pantalles!!!


Aquestes dates es presenten mogudetes per a tots aquells que us agradi el pèplum. Avui a la nit, TV3 projecta "Troia". Ja sé que molts de vosaltres ja l'heu vista, però sempre és un plaer sentir Brad Pitt baladrejant en català. Si aquesta proposta de divendres a la nit no us agrada, podeu anar al cinema, ja que avui s'estrena "300", el film sobre la batalla de les Termòpiles i que ha rebut crítiques de tots els gustos. Si us va més la temàtica romana enlloc de la grega, haureu d'esperar poc mes d'un mes perquè Tv3 estreni "Via Augusta", una comèdia romana de 12 capítols situada a la Tarragona romana. Ja ho veieu, estem d'enhorabona!



18 de març 2007

Inauguratio

Sense haver consultat cap augur em disposo a inaugurar aquest blog, que no té cap altra pretensió que la de ser un calaix virtual on desar materials i més materials que tinc dispersats per l'ordenador i que et poden ser útils a tu, alumne o a tu, col·lega. Delimitat el pomerium, intentarem bastir-lo, tot i el poc temps de què disposo. Vinga, iacta alea est!